Nytt År - Nya löften! ;)

Men framför allt nya mål för en själv! Ska fira nyår med mina nära och kära! Nu sätter vi upp några nya mål för oss själva! Mål som vi vet att vi kan nå.....;)  Vill fortfarande ha en motionscylel!!! Nu ska jag i alla fall ut och plumsa i snön! Avslutar År 2010 med en powerwalk och ett styrkepass med gummit.... Axlar, rygg och mage!!! ;) Puss puss





GOTT NYTT ÅR!!!!!!:) ..........med lite fuuuusk champange!




Libanesisk linssoppa! <3

När min syrra  bodde i Stockholm fick jag smaka världens godaste linssoppa! Det var på hösten jag var där! Vi höll på att jobba med en kokbok! :) Restaurangen heter Libanesen och fanns uppe i stan (nu på söder....;)) Vi satt ute och käkade och drack ett gott vin till det! Det var en sådan höst eftermiddag när det var flera plusgrader! Så mysigt! I alla fall frågade jag om receptet och det var super tveksamt om jag skulle få det, men en kille som jobbade där gav mig i alla fall ingredienserna snabbt.....! :)Vad jag minns så var det så här!

 Har lagat den några gånger och den är sjukt god! Har du järnbrist, gravid eller känner dig trött! Så är detta super bra för kroppen! Mycket JÄRN! ...och det behöver vi ju alla!

LINSSOPPA

Gröna linser
Mangold
Citronsaft (massor)
Lök
Salt (rikligt)
Olja

Skölj linserna och koka linserna så att de blir al dente. Skölj linserna och ställ dem åt sidan.  Hacka löken och bryn den lätt i oljan. Lägg i linserna och häll på ca 1 liter vatten! När linserna börjar bli genomkokta kan du salta, hälla i mangold och citronsaften! Den ska ätas rykande het och vitt vin till smakar super! ;)



Mina fina nya ljusglas  som jag köpte idag! (Mause in a hause)!


En super bra kokbok!



SNÖ

Ska det snöa och vara så här kallt i flera månader till måste jag skaffa mig en motionscykel!!!! :) Fick i alla fall ett gummiband av den tynggsta sorten :) (svart)  som jag har börjat använda nu! Eftersom man är lite ledig nu så får det bli absolut hemmaträning! Gummiband, pilatesboll och PET- flaskor! :) ........och snart en motionscykel!

Hade tänkt dela upp kroppen på olika träningspass! Med ovan nämda "redskap"!

Pass 1 Armar <3
Pass 2 Bröst mage :(
Pass 3 Ben rumpa :)
Pass 4 Axlar mage
Pass 5 Rygg  (många ryggövningar eftersom jag har fått en super fin tatuering på ryggen som jag bara älskar.....<3




Det kommer typ bli 3 olika övningar per kroppsdel gånger 4 repetioner! Förrutom ryggen<3....




Nu ska det ätas NYTTIGT och gott! Två super goda små tapas eller mezerätter kommer här! Båda är supernyttiga och supergoda! Ska satsa mycket på Grekisk mat! Grekerna ser så pigga och glada ut!

Rödbetssallad (min kära systers recept!)
Rödbetor (Kokta och skalade)
Chevreost
Honung
Pinjenötter
Ruccola
Olivolja
Salt och peppar

Lägg allting (inte ruccolan)  i en form och in i ugnen. Ca 200 grader. Ta ut den när osten har smällt litegrann! Blanda försiktigt ner ruccolan. Salta och peppra efter smak!





Olivröra

Kärnfria kalamatoliver
Kapris
Saften från en citron
Olivolja
Salt och peppar

Mixa allt i en mixer!! Super super gott! ......och nyttigt!




Pöss pösss








RSS 2.0